Forum www.baybus.fora.pl Strona Główna www.baybus.fora.pl
BAYBUS Starania - Ciąża - Macierzyńswto - Nasz Kobiecy Świat
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Co masz dzis na obiad?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.baybus.fora.pl Strona Główna -> Gotujmy razem :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eternity
Stara wyga



Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 5987
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:34, 18 Paź 2011    Temat postu:

klopsiki z biedro (uwielbiam) z makaronem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mysza79
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6449
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubuskie

PostWysłany: Śro 13:32, 19 Paź 2011    Temat postu:

a ja dzisiaj pierogi z garmażerki bo mam mega lenia Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:43, 25 Paź 2011    Temat postu:

Zalewajka Wesoly a o to moj przepisik...

Nastawiam wodę na zupę i dodaje do niej marchewkę pietruszke i kawałek selera...
Jak to sie gotuje podsmażam na patelni jakąs fajną kiełbase cienką... kroję w kostkę... Ja kupuje albo podwawelską albo podlaską i daje jej dość duzo, żeby ta zupa tresciwa była...jak kiełbasa porządnie mi sie podsmazy dodaje ją do tego bulionu, daje listko, ziele, majeranku przyprawiam tak troche... kroję ziemniaki w kostkę i jak ziemniaki są juz miekkie, dodaje 3/4 albo nawet całą butelkę barszczu białego a zupę zageszczam zurkiem i barszcze białym z torebki i to wsio... dziś jeszcze dodałam pietruszki i koperku no i tą jarzynkę starłam na tarce.... my tą zupe uwielbiamy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malutka311
Emerytka



Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 1901
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Polska

PostWysłany: Wto 19:46, 25 Paź 2011    Temat postu:

ale fajniutka Wesoly musze zrobic to taki ala barszcz biały Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:48, 25 Paź 2011    Temat postu:

Basiu no mozna tak powiedziec, z tym, że nie musisz gotowac ziemniaków osobno i troszke inny smak bo tak kiełbaska ostro podsmazona... a zupa raczje smakuje kazdemu Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mysza79
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6449
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubuskie

PostWysłany: Wto 20:42, 25 Paź 2011    Temat postu:

to ja robie inaczej Wink

Na patelni podsmażam pokrojona w kostkę kiełbasę (dużo) i cebulkę. W garnku z woda rozpuszczam biały barszcz z Winiar, dodaje tę kiełbasę z cebulką, pokrojone w kostkę ziemniaki, wyciskam trochę czosnku gotuję do miękkości ziemniaków. I to wszystko Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:44, 25 Paź 2011    Temat postu:

Myszka ee tam podobnie tylko moja bardziej kwaskowa bo ten barszcz w butelce daje i nie daje czosnku bo on juz go ma Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mysza79
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6449
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubuskie

PostWysłany: Wto 20:51, 25 Paź 2011    Temat postu:

Ania, ale ja się nie bawię jeszcze w jakieś marchewki i inne cuda Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:58, 25 Paź 2011    Temat postu:

Myszka no bo nie trzeba... to moja dzisiejsza wersja exclusive
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mysza79
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6449
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubuskie

PostWysłany: Wto 21:04, 25 Paź 2011    Temat postu:

no to Mała zaszalałaś Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:08, 25 Paź 2011    Temat postu:

no ba... od czasu do czasu trzeba
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 9:19, 28 Paź 2011    Temat postu:

U mnie dzis makaron z serem... Córunia chciała juz od poniedziałku, wiec mamusia sie nie napracuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolka
VIP



Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 2966
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 12:23, 28 Paź 2011    Temat postu:

Anka jak robisz makaron z serem bo mi sie chce makaronu w sosie serowym ale nie wiem co do niego dodac:(
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaoo
VIP



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 3065
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Luboń

PostWysłany: Pią 12:42, 28 Paź 2011    Temat postu:

ja jak robilam ryz w sosie serowym z brokulami to musialabym dokladnei poszukac ale podstawa byl topiony serek rozpuszczony na patelni ... ale nie wiem czy do makaronu tak samo

a ja dzis chyba nalesniki podejscie milion ósme ciagle mi grubasy wychodza Neutral


o juz wiem jak ten sos serowy robilam..
troszku wody 1 lyżka masla kostka rosołowa i kostka sera topionego wszystko na patelnie i az sie ser topiony rozpusci mozna dodac troszku mleka a jak wyjdzie zbyt rzadki to zaciagnac maka..

ale jak pisalam nei wiem czy o taki sos chodzi do makaronu chetnie inny przetestuje jak anulka poda


Ostatnio zmieniony przez kaoo dnia Pią 14:16, 28 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka1984
Stara wyga



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 6109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:48, 28 Paź 2011    Temat postu:

Oj Laski aleście sie zagalopowały jesli chodzi o moje danie... Żaden sos serowy, po prostu kupuje ser biały na wage, ok 60/70 dag, scieram na tarce z grubymi oczkami tak mniej wiecej, gotuje makarton swiderki np. i jak makaron ugotowany to sype duzo tego sera a żeby tak nie przytykało to rozpuszczam masło na patelni i polewam tym tłuszczem po wierzchu... Grzeskowi czasem smaze troszke słoniny pokrojonej "w kostke" i voila a jakie dziecko zadowolone ze mamusia robi taki pyszny obiad... a na jutro Patunia wymysliła chłopski garnek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.baybus.fora.pl Strona Główna -> Gotujmy razem :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Strona 13 z 16

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin